Milánói makaróni

2007-09-23

sponsored links

Nem szeretem a félkész kajákat, sem a porból készült ételeket - vagyis bizonyára megeszem, ha elém teszik, de ha én fõzök, nem szívesen használok ilyesmiket: a boltban kapható porokra, üvegekre gondolok, amik a "pikk-pakk és kész is van" varázsmondattal vetetik le magukat a polcokról. Szóval nálam hiába próbálkoznak a marketinges kollegák,  a gyorskajáknak/kajálásnak nem vagyok híve - az egyetlen gyosrétteremlánc, amiben életemben voltam, a meki volt, ott is kb. 7-8 éve járhattam utoljára, a plázás kajáldákba sem tudnának bekényszeríteni,  és most biztos sokan mondjátok, h persze, ha igazán éhes lennél és sietnél, és nem lenne másra idõd stb.... nos, én akkor sem, és igen, igazatok van, márcsak az elveim miatt sem:-):-)

Na de hogy jön ide a Milánói makaróni? Hát úgy, hogy errõl a névrõl folyton a milánói makaróni zacskós porok vagy üvegcsék jutnak az eszembe. Amikhez a darált húst csak olajon meg kell pirítani, felönteni vízzel beletenni a port, és már el is készült - áhhhh, a szakácsmûvészet megerõszakolása:-):-) (jójó, azért tudom, hogyan is készül pontosan, mert már én is készítettem ilyet:-):-)

Történt, hogy gyerekek jöttek hozzám vendégségbe, és gondoltam, hogy meglepem õket a kedvenc kajájukkal, ami a nagyijuk szerint a milánói - persze, tudtam, hogy a nagyi nyomába úgysem érhetek, mindenesetre próbálom megütni a szintet. Hát lássuk!

 

Hozzávalók:

5-10 dkg szeletelt füstölt bacon szalonna

1-2 ek. olívaolaj

60 dkg darált pulykahús

2 fej hagyma

pirospaprika, bors, bazsalikom, kakukkfû, rozmaring, oregánó, só

1-2 teáskanál cukor vagy hasonló édesítõszer

2 doboz hámozott paradicsomkonzerv*

15 dkg gomba megpucolva (lehet konzerv is:-):-)

30 dkg makarónitészta

pár csepp olívaolaj

20 dkg reszelhetõ sajt

*Most meglepõdve kérdezitek, hogy na akkor hogy is van ezekkel az üvegcsékkel meg  a gyorskajákkal? No igen, sokkal elegánsabb lenne, ha sk. pucolnám és magoznám ki azokat a  piros bogyókat, és nem is mentegetõzöm tovább, mert erre nincs mentség:-)

 

Elkészítés:

A csíkokra vágott szalonnát az olajon megpirítom egy mélyebb edényben, hozzáadom a karikákra vágott hagymát, majd üvegesre pirítom. A husit beleöntöm, fehéredésig pirítom, ha megvan, félretveszem e tûzrõl, hozzáadom a fûszereket (mindegyikbõl 1-2 teáskanálnyit, a kakukkfûvel csínján bánjunk, egyébként mindent ízlés szerint), majd felöntöm vízzel, hogy ne legyen túl sûrû, csak olyan jól kavarható (a lé egy része úgyis elfõ). Ha mindez kész, fedõ alatt puhára párolom: kb. 30-40 perc. A vizet felforalom, olajat és sót teszek bele, majd a tésztát beleteszem és szintén készre fõzöm kb. 15 perc alatt. A tésztát tányérokra szedem, rámerek a szószból, majd a tetejére jön a sajt. (Az egészségesebb változathoz teljes kiõrlásû tészta és mozzarella szükséges.)

Különben a gyerekek ették és dícsérték az ebédet, bár nyilván õket is jól nevelték:-):-)

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csillagasztro.blog.hu/2007/09/23/mila...

sponsored links

Keres?s