Mi legyen a karácsonyi menü?

2010-11-20

sponsored links

Mivel a legtöbb ráklikk a karácsonyi menütervemre érkezett, ezért úgy gondoltam, hogy segítek néhány más karácsonyi menü ötlettel is. :)
(sajnos a kép forrását nem tudom....)
Ami jó, hogy ha már megterveztük a menüt, úgy akár már be is vásárolhatunk hozzá, persze a tartós dolgokra gondolok vagy a fagyasztható alapanyagokra. Aztán majd karácsony elõtt pár nappal megvehetjük a "romlandó"dolgokat.
A megszokott menü: borleves/ halászlé, rántott hal, bejgli/ mákos guba.
Magyaros menü: halászlé, hortobágyi húsos palacsinta, bejgli.
Német menü: libasült párolt káposztával, stollen.
Francia menü: Kir royal koktél, (tenger gyümölcse)  kagyló leves, csokoládés fatörzs torta.
Lengyel menü: cékla leves, bigosz, bögrés mákos.
Olasz ízekkel: paradicsomos crostini / bruscetta, sonkás borjúszelet, panettonne.
Amerikai- angol menü: füstölt lazac,töltött sült pulyka, karácsonyi pudding.
Takarékos menü: fokhagymakrém leves, sóban sült ponty, mákos guba. részletesen itt: karacsonyi menü 1500-ft-ból
Szintén takarékos menü : sajtos hagymakrémleves, gesztenyével töltött csirkecomb krumplipürével,csokoládé puding mézen karamellizált almával.

Még egy rendkívül jó összeállítás: Itt
Az alap összeállítás a hal, a mák és dió azért, hogy szerencsénk legyen, jó legyen a házasságunk, a hal a pikkelyek miatt a pénzre utal, a dió pedig az összetartozásra. :)

Remélem, hogy sikerül mindenkinek ötletet merítenie (és akár kommentben is jelzi :).

Folytats a blogon ... juhaszne.blogspot.com/2010/11/mi-legy...

sponsored links

Keres?s