Meleg citrusos meringue

2010-11-23

sponsored links


Múlt héten tettem közzé egy felhívást, Süssünk- fõzzünk könyvbõl címmel. Milyen témafelvetõ lennék, ha én magam nem így cselekednék?
Íme egy egyszerû, mégis elbûvölõ recept. Szeretnétek egy kis nyarat a majdnem télben? Készítsétek el!
A recept az Ízvarázs füzetek- 50 gyors desszert kötetébõl való, amit most /ez itt a reklám helye :-) / a Tesco áruházakban - sok értékes szakácskönyvvel együtt- 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni. Szerintem jó kis sorozat, és a kötetek ára is igazán kedvezõ: eredetileg 849 Ft, leárazva pedig 649 Ft.

Hozzávalók:
  • 2 ek étkezési keményítõ
  • 100 g cukor
  • 20 ml citromlé
  • 40 ml narancslé
  • 125 ml víz
  • fél narancs reszelt héja
  • 30 g vaj
  • 2 ek tejszín
  • 2 tojás sárgája
A meringue- hez:
  • 2 tojás fehérje
  • 60 g cukor
Elkészítése:
  1. A keményítõt és a cukrot tegyük egy kisebb lábasba, keverjük simára a kétféle, frissen facsart citruslével és a vízzel. Fõzük addig, míg besûrûsödik, akár a puding.
  2. Tûzrõl levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, a tojások sárgáját, kisebb darabokban a vajat és a reszelt narancshéjat is. Tegyük 4 db, egyenként 125 ml- es csészébe.
  3. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Halmozzuk a krém tetejére, kicsit grillezzünk rá a tetejére, kb. 5 percig, így szép színt kap a meringue.
Az eredeti receptben nem szerepelt a narancslé, hanem összesen 60 ml citromlevet írt, valamint a cukorral is bõkezûbben bántak. Nekünk így is elég édes volt, de a több citromlé biztosan több cukrot igényel.

    Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/poppykonyha/~...

    sponsored links

    Keres?s