Medvehagymás barnarizs

2007-03-02

sponsored links

Itt is pótlólag érkezik majd a fénykép, mert jelenleg ömlik az esõ, szóval még fogalmam sincs, hogy állunk medvehagyma fronton, de hamarosan itt az ideje, hogy kibújjanak a földbõl az elsõ hajtások.

Medvehagyma beszerzési helye: Kellemes árnyas erdõk aljnövényzete márciustól májusig, vagy egy nagyon aranyos kis szegény mami a vásárcsarnokban, illetve tudatos biotermesztõk konkrét biopiacai ugyanezidõtájt.  

Minden mendemondával ellentétben közölném, hogy szinte lehetetlen összekeverni a gyöngyvirággal, nem egy helyen, nem egy idõben terem, és nem egyforma az illatuk. A gyöngyvirág gyöngyvirágillatú, a medvehagyma fokhagymaszagú. Ha valakinek mégis sikerülne, személyesen jelöltetem Darwin díjra.

Tehát ez a kaja tulajdonképpen egy komplett egészségkúra, a legjobb tavaszi méregtelenítés, Maria Treben szerint az idõseket megfiatalítja, a fiatalokat megszépíti.

A barnarizs nyugtat, meditatív állapotokat segítõ teljesértékû étel, összetétele az anyatejjel azonos, a medvehagyma meg ugye minden tekintetben maga a csoda . Úgy kitisztítja a májat, ereket, beleket, a sok téli disznóölés után, hogy mindenkinek melegen ajánlom. Legjobb hatásfokot  1-2 napos léböjt után érhetünk el vele, szó szerint kicserélõdsz, és  felfrissülsz. A léböjt után célszerû még pár napig CSAK EZT fogyasztani, nem lesz nehéz, mert nagyon-nagyon finom. (De különben köretnek is hibátlan, csak ne velõspacalt, és szalontüdõt fogyassz hozzá könyörgöm!)

A félelmetesen bonyolult elkészítés tehát: A jól megmosott nyers medvehagyma leveleket vékony csíkokra, vagy 1 centis kis kockákra vágod, majd jó alaposan megszórod vele a sós vízben elõzetesen megfõzött barnarizst, (Mint a snidlinggel szokás, de ne sajnáld, mehet bõven) és már eheted is!

Ha pirított mandulapelyhet szórsz rá, még fokozható, az élmény :-) Jó étvágyat, és felüdülést!


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s