Mediterrán tönkölytésztasaláta

2007-03-02

sponsored links

Végy mondjuk egy 25 dekás zacsi tönkölyrigatonit, azt a fajtát persze, ami csak lisztet és vizet tartalmaz, de ha unatkozol és van házitésztagyártó géped, hajrá , mehet azzal!

Fõzd meg sós vízben az utasítás szerint, majd tedd félre, és hagyd kihülni.

A salátaöntethez, szükséged lesz, némi vegyszermentes (csak sósvízben eltett) olajbogyóra, egy csapott kanál olívaolajra, egy jó nagy citrom összes levére,  az olajbogyó sós levéból fél decire, valamint 2-3 gerezd fokhagymára, és egy csipet sóra SLUSSZ! (na jó lehet kreatívkodni, de nem érdemes, mert nagyon komplex az élmény)

Az összezúzott fokhagymákat, és az összes többi hozzávalót a bogyók kivételével, egy porcelán konyhai mozsárba helyezed, és addig kevered kavarod, zúzod, ameddig teljesen homogén nem lesz. (Akkor jó, amikor már a fokhagyma teljesen elkeveredik, és zavaros lesz a lé). Ekkor hozzákeverheted a kb 10-15 szem apróra szelt bogyót. Ezzel az öntettel leöntöd a tésztát, és kész is van. Ha túl töménynek találod a létyót, lehet pici vízzel higítani, de szerintem ennyi tészta símán felveszi, ha összekevered.

Képet pótolni fogom.


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s