Mediterrán paradicsomos padlizsánragu tésztával

2010-09-28

sponsored links







Vastagon benne vagyunk a padlizsán szezonban, de ha nem lennénk én akkor is, egy életem egy halálom (mennyire nem igaz ez a mondás!) elkészítettem volna ezt az ételt. Ritkán érzek olyat egy ételfotó láttán, hogy ezt nekem azonnal meg kell kóstolnom érzés tör rám. Valamilyen okból ez a Fitt anyukánál fellelt recept ilyen hatással volt rám. Megláttam és rögtön éreztem a paradicsom savanykás ízét a padlizsánéval keveredni. És a valóságban pont olyan lett, amilyennek képzeltem. A paradicsom és a padlizsán mellett az aszalt paradicsom, a fokhagyma és a friss bazsalikom is kiválóan érvényesültek ebben az ételben. Én medvehagymás, tönkölytésztával ettem, ami viszont nem bizonyult jó választásnak és nem az ízével volt bajom, hanem azzal ahogy pikk-pakk megpuhult (szerintem és a gyerek szerint is szétfõtt) és az általam megszokott olasz tészták állaga után, enyhén szólva sem esett jól, De kidobni nem fogom, majd 700 Ft-ot fizettem fél kilójáért...Brrrrr.


Hozzávalók:


4 kisebb padlizsán kockára vágva
2 konzerv koktél paradicsom(szósz) (én a Muttit szeretem a legjobban)
6 gerezd fokhagyma felaprítva
olívaolaj
10 levél bazsalikom apróra vágva
4 olajban eltett szárított paradicsom összevágva
himalaya só
õrölt fekete bors


Az olajon rövid ideig pirítottam a fokhagymát, majd beletettem a paradicsomszósz felét. Néhány percig fõztem, kevergettem, majd beletettem a padlizsánkockákat és együtt pirítottam. Mondjuk ez nem a legjobb szó, inkább átforgattam, amíg a padlizsán nyers színe eltûnt. Hozzáöntöttem egy pici vizet és a maradék paradicsomot, sóztam, borsoztam és beledobtam az aszalt paradicsomot is. Óvatosan a sózással, ha az aszalt paradicsom is sós! Lefedtem, amíg a padlizsán már majdnem megpuhult. Végül beleszórtam a bazsalikom leveleket és ezzel már csak pár percig fõztem, amíg a bazsalikom aromája is belekerült az ételbe. Ha nagyon leveses lenne, akkor a fedõt levéve el lehet fõzni a felesleges vizet, de ha nagyon híg a paradicsomszósz nem muszáj plusz vizet tenni bele, ne legyen olyan, mint egy leves, inkább mint egy sûrû szósz.
Fogyasztását olasz tésztával javaslom!:))
Fitt anyuka, köszönöm a receptet, bekerül a repertoárba, mert egyszerû, gyors és nagyon finom!


Folytats a blogon ... benzsi.blogspot.com/2010/09/mediterra...

sponsored links

Keres?s