Mascarponés rizstorta epertetõvel

2010-11-15

sponsored links


Van itt a közelben egy cukrászda, Geleta-nak hívják, aki erre jár térjen be, van egy isteni gyümölcsös rizses sütijük, én majdnem mindig azt eszem. Márt régóta erõsen gondolok arra, hogy kikísérletezem. A hétvégén sort is kerítettem rá, hát mit mondjak, elég jó lett :))


Hozzávalók:

1 csészes rizs (Arborio - kerek szemû)
3 csésze tej
1/2 csésze cukor
10 dkg mascarpone
2,5dl tejszín
1 cs. zselatin
15db babapiskóta
kb. 2dl tej
1 doboz eperkonzerv
1 zacsi epres gyümölcskocsonya


Elkészítés:

Egy lábost öblítsünk ki hidegvízzel, forraljuk fel benne a tejet, adjuk hozzá a rizst nagy lángos, néha megkeverve fõzzük 10 percig. Adjuk hozzá a cukrot, majd fõzzük addig míg puha nem lesz, kb. 20 percig, a vége fele gyakran kevergetve. Hagyjuk kihûlni, keverjük hozzá a szobahõmérsékletû mascarponét, és ha nem elég édes adjunk hozzá mézet, vagy kukorica szirupot.
Oldjuk fel a zselatint 1dl vízbe, ha kissé kihûl keverjük a masszához.
Verjük kemény habbá a tejszínt, és forgassuk a rizshez.
A babapiskótákat kissé puhítsuk fel a langyos tejben, és rakjunk ki vele egy 24cm csatos forma alját. Öntsük rá a rizses masszát és 3-4 órára tegyük hûtõbe.
Csöpögtessük le az epret, rakjuk vele ki a torta tetejét, majd öntsük rá az eperkocsonyát.
Tegyük egy éjszakára a hûtõbe.

Folytats a blogon ... samy-bistro.blogspot.com/2010/11/masc...

sponsored links

Keres?s