Mascarponés gyümölcsrizs

2010-06-25

sponsored links





Kinézek az ablakon és nem hiszek a szememnek. Már megint esik! Pedig szabadtéri programot tervezek délutánra, bodza-és szárnyasok élményfõzésére mennék Adriennel Szigetmonostorra, hogy sok más fortély mellett azt is megtudjam, hogyan lehet kicsontozni csirkét úgy, hogy egyben maradjon. E pillanatban szkeptikus vagyok, de ha egy komplett tanfolyamot építenek rá a szervezõk, valami ráció csak lehet benne. Meg fogom írni, nyugi, akármi is lett az eredmény :)

Megnéztem a weblapon, rossz idõben sem marad el a fõzés, de hát nem sokkal hangulatosabb lenne a kertben okosodni?

Mufurc vagyok és nem értem, miért nem süt végre a nap?

Ilyen napokon, mint ez a mai is, különösen kívánom az édességet. Ha a nyár így folytatódik, augusztusra komplett ruhatár csere néz ki :(

Csajok, azt ne mondjátok, hogy nem ismerõs az érzés!

Hozzávalók

1 bögre (4 dl) rizs
4 bögre tej
10 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
1 rúd vanília
1 citrom héja
csipet só
erdei gyümölcsök
citromfûlevél

Elkészítés

Megmosom a rizst hideg vízben.
Egy fazékban fölteszem annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi.
Felforralom egy csipet sóval.
Meghámozom a citromot.
Egy éles késsel kettévágom a vaníliarudat és kikaparom belõle a magokat.
A rizshez adom a tejet, a cukrot, a vaníliát (magok+rúd) és a citromhéjat.
Folyamatos kevergetés mellett puhára fõzöm (kb. 30 perc).
Belekanalazom a mascarponét.
Amikor kihûlt, hozzáadom a gyümölcsöt, és citromfûlevéllel díszítem.



    Folytats a blogon ... gasztroterapia.blogspot.com/2010/06/m...

    sponsored links

    Keres?s