Marhahúskockák citromszószban - ??????? ????????

2010-09-26

sponsored links

Szerintem a görögöknél kétféle fõzési mód létezik. Vagy paradicsomosan vagy citromosan készítik el az adott ételt. Na jó ez erõs túlzás és csak az én kizárólagos véleményem ez.
Amikor elõször fõztem citromosan marhahúst voltak fenntartásaim az eredményt illetõen. De kellemesen csalódtam és nagyon-nagyon ízlett az eredmény. Ma ez készült nekem ebédre, N.-nek pedig vacsorára. A legjobb sültkrumplival, vagy rizzsel, de spagettivel se rossz. Ha valaki rákeres tuti babérlevelet írnak ízesítésként, nos én ezt lecseréletm kakukkfûre és nem bántuk meg. Másrésztõl kb. 30 perc amíg odatesszük fõni, utána pedig csak rá kell kukatani néha és keverni egyet-kettõt rajta.

Beef in lemon sauce - ??????? ????????

Hozzávalók:
1/2 kg marhahús
1 közepes fej vöröshagyma
só, bors, kakukkfû (eredetileg babérlevél)
1 nagy citrom leve
2 csapott ek. liszt
olívaolaj

A húst felhevített olívaolajon minden oldalról aranyszínûre pirítom, majd hozzádobom az apróra kockázott vöröshagymát, sózom és fûszerezem, és addig pirítom amíg a hagyma is picit üveges nem lesz. Ekkor felöntöm annyi vízzel, hogy kb. egy kisujjnyival a hús fölött legyen a víz. Megvárom amíg felforr és utána picit nyitott fedõnél, lassan fõzöm kb. 2 órát. Néha ránézek és megkeverem. Ha letelt a kb. 2 óra, kicsavarom egy nagy citrom levét, hozzáadok 2 csapott evõkanál lisztet, kevés hidegvizet és csomómentesre keverem, akkor jó, ha sûrûn folyós. Ezzel besûrítem a hús levét (amibõl épp kilátszanak a husi csücskei, ha kevesebb a víz kipótolom) és még 20-30 percig nagyon lassan fõzöm.

Folytats a blogon ... fahejesfeta.blogspot.com/2010/09/marh...

sponsored links

Keres?s