Manhattan- rolád

2010-11-28

sponsored links


Tudom, tudom, nem illendõ reggel ilyen finomságot közzétenni, de mit tegyek, olyan rövidek a napok, este már nem jutott idõm és napfényem fotózni. (Látod, Chef Viki, nálam is kifogy a zsebfény néha.:P) Öröm az ürömben, hogy így legalább nem kell várnotok regglig, hogy kipróbáljátok.:D
Kár lenne kihagyni, mert igazán fenséges csemege, és nem is bonyolult elkészíteni. Na jó, kell hozzá némi elszántság, cseppnyi krémes édesség utáni vággyal ötvözve, de ennyi az egész.
Kiváló vendégváró vagy ünnepi sütemény: szép, finom, egy nappal korábban elkészíthetõ.

Hozzávalók:
A 2 db piskótához egyenként:
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 ek víz
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
A krémhez:
  • 3 ek tej
  • 70 g fehér csokoládé
  • 150 g puha vaj
  • 150 g porcukor, átszitálva
A díszítéshez:
  • csokiforgács
Elkészítése:
  1. Süssünk két db 20x30- as méretû kakaós piskótát, 3-3 tojásból, az itt leírtak szerint, de a fenti mennyiségekkel. Egyenként borítsuk õket kakaóporral hintett sütõpapírra vagy konyhára, majd a leírtak alapján csavarjuk fel és hagyjuk kihûlni õket.
  2. Közben készítsük el a krémet. Hevítsünk forrpontig 3 ek tejet. Tördeljük bele apró darabokra a fehér csokit, kevergessük meg, hagyjuk teljesen elolvadni. Tegyük legalább fél órára hûtõbe.
  3. Keverjünk simára 150 g puha vajat 150 g átszitált porcukorral. Ezt legegyszerûbb robotgéppel végezni, kb. 10 perc alatt fantasztikus vajkrémet kapunk. Apránként adagoljuk hozzá a fehér csokis krémet is.
  4. Tekerjük ki a piskótákat, mindkettõt töltsük meg a krém 1/3-1/3 részével, szorosan csavarjuk fel az egyiket, majd a tekercset emeljük a másikra, és azt is a lehetõ legszorosabban csavarjuk fel.
  5. A rolád külsejét fedjük be a maradék 1/3 krémmel, díszítsük csokiforgácsokkal. Hûtõbe téve hagyjuk megdermedni, majd recés élû késsel szeleteljük, úgy, hogy minden szelet után töröljük le a kést.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/poppykonyha/~...

sponsored links

Keres?s