Mandulás biscotti

2010-12-14

sponsored links


Két hete vendégségben voltunk Louisville, Kentucky-ban, ahol nagyon kedves vendéglátóink kínálták tea mellé ezt az aprósüteményt.

Többször kóstoltam már biscottit, de mindannyiszor rájöttem, hogy ennélkül az aprósütemény nélkül is boldogan le tudom élni az életem. Leginkább az zavart, hogy túlságosan kemény volt, attól is tartottam néha, hogy a fogam beletörik. Ez viszont teljesen más volt: roppanósan finom, nem kõkemény.

A receptet háziasszonyunk az Epicurious-ról vette, ez a recept található itt is.

Hozzávalók:
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg vaj olvasztva
  • 3 evõkanál brandy - elhagyható
  • 2 teáskanál mandulakivonat
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg egész mandula
  • 3 tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütõpor
  • 1/4 teáskanál só

Elõször a mandulát átpirítjuk néhány percig egy teflonos edényben, majd félretesszük hûlni.


A vajat összekeverjük a cukorral és a mandula-, illetve vaníliakivonattal,



hozzáadjuk a tojásokat és a durvára darált mandulát,



majd a liszt, a só és a sütõpor elegyével összekeverjük, ezután hûtõben pihentetjük fél órán keresztül.



Két részre osztottam. Felébe 2 evõkanál kakaót kevertem. De elkészíthetjük csak egyszerûen a megadott recept szerint. Ha nagyobb szeleteket szeretnénk, 2 rudat formázzunk, amennyiben kisebbeket, akkor 4 rudat.



18o C/ 35o F fokra elõmelegített sütõben 3o perc alatt világosra sütjük.
Ekkor rácsra tesszük hûlni negyed órát, majd recés késsel ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütõpapírral ellátott tepsire fektetjük a szeleteket és további 2o-25 percig aranyszínûre sütjük. Rácsra tesszük, teljesen kihûtjük.

Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll. Tea, kávé mellé kiváló aprósütemény.




Folytats a blogon ... jadekonyha.blogspot.com/2010/12/mandu...

sponsored links

Keres?s