Makrobolognese

2007-01-12

sponsored links

Na itt nem fogok semmiféle fotót mellékelni, mert ugyanúgy néz ki mint a világ összes többi bolognai mártása. Tésztára, makropizzára egyaránt kiváló. Nem kimondottan jin-jang egyensúlyos recept, ellenben kizárólag egészséges alapanyagokból készült, és ide kell írnom, mert sok mindenrõl le lehet mondani az életben, de az olasz kaják nem tartoznak ezek közé.

Tehát: Amennyiben nyár van, és paradicsomszezon, becélozzuk a saját kertet, Mari néni kertjét, nagyi kertjét, (én Viri kertjét)és beszerzünk legalább 4 paradicsomot (vagy a szokásos eljárással csökkentjük a nívót egészen a zöldségboltig és a 3 napos hûtögetésig, amennyiben ezek a csodák nem állnak rendelkezésünkre.)

Téli hónapokban marad a szintén elsõsorban saját berkeken belül hõkezelt (dunszt) sûrítmény, vagy a boltiból is a hazai termékek közül a hõkezelt változat tartósítószer nélkül. (Pl 1 doboz Aranyfácán)

Nyers paradicsomot télen semmiféle körülmények közt nem veszek multinál, mert a hólyagtermések hiperméregraktárak!!!! Itt még a hûtés sem segít!!!!!!!

Ha ez eddig megvan, akkor egy közepes fej vöröshagymát kevés olivaolajon üvegesre párolok, majd felöntöm 2 dl vízzel. még itt beszórom azzal az ominózus 2 kanál barnarizsliszttel vagy zabpehelykiszttel (a teljes kiörlésû liszteknek általában alacsony a glikémiás indexük, merthogy a sok rostanyag miatt nem egyszerre lövik be a szénhidrátbombát, hanem fokozatosan, és igény szerint adagolódik. Ezt most olvastam neked Krisz!:-))))-szóval beszórom, mert ilyenkor még hideg a víz és nem lesz csomós. Amikor csomómentesre elkevertem, akkor mehet a meghámozott felkockázott paradicsom, vagy a sürítmény. (Most egy kicsit rotyog amíg jó sûrû nem lesz, és itt a vége felé mehet bele egy két gerezd zúzott fokhagyma, meg az összes antioxidáns fûszer).Mik vannak, pont a legerõsebb antioxidánsok mennek az olasz kajákba! (szurokfû, bazsalikom, kakukkfû, majorana, rozmaring és slussz). Megint rotyog egy pár percecskét, és hopp már kész is.

Mint azt az elején már leírtam, lehet hozzá készíteni tönkölylisztbõl, és vízbõl szuper tésztát, de venni is lehet bioboltban. (semmi más csak liszt víz) .

Aki rgaszkodik a hús illúzióhoz, az tehet bele darált szejtánt, (vagy búzafehérje) ami bármely bioboltban beszerezhetõ -ha nem, akkor folyamodjunk a bûntudatkeltõs eljáráshoz-és könnyen elkészíthetõ a zacskón ismertetett recept szerint.


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s