Majdnem hideg Meggy leves

2010-07-13

sponsored links

Nyáron a hûsítõ, könnyed ételeket kívánjuk és fogyasszuk. Leginkább gyümölcs, zöldség és az ezekbõl készülõ leves, vagy egytálétel. Nem kívánjuk a melegben a meleget, ami egyértelmû. Sajnos viszont a jéghideg dolgok nem elõnyösek a szervezetnek, a gyomor nem szereti, az emésztési tûzet kioltjuk a túl hideg italokkal, ételekkel. Ezért, ha lehet kerüljük a jéghideg ételeket, az evés elõtti és közvetlen utáni jeges-hideg italokat, melyek hátráltatják az emésztésünket.


A meggy. Régen volt meggy fánk a kertben. Ez sokunknak nem újdonság. Gyerekként naphosszat ültem a meggy és a cseresznye fán, csipegettem a gyümölcsöt. Mostanság ez hiányzik, felnõtt fejjel is szívesen ücsörögnék a fa lombjában...irígykedve nézem az ablakból a szomszéd meggyfáját, a miénk sajnos kiöregedett, beteg lett és ki kellett vágni.
Igy az idei meggyünk a bolt elõtt árusító cigánytól való. Igazi cigány meggy! :D

A gyümölcslevesekkel mindig is úgy voltam, hogy az nekem desszert, délutáni csemege :) Most sincs ez másként.

Meggy leves hozzávalók:

meggy :)  ha szeretjük jó sok!
1-2 db fahéj rúd
szegfûszeg 4-5db
1 citrom reszelt héja
400 ml soya tejszín
Tápióka liszt

A meggyet feltesszük fõni annyi vízben hogy ellepje. Hozzáadjuk a fahéj rudat és a szegfûszeget. Forrástól számítva 10 percig fõzzük, majd hozzáöntjük a tápióka liszttel elkevert tejszínt és ismét forrásba hozzuk. Ekkor tehetünk bele kevés nádcukrot is, ha nagyon savanyú lenne. A végén mikor már elzártuk a gázt, belereszeljük a citrom héját.


Lehülve, de nem vad hidegen, soya habbal tálaljuk :) 

Folytats a blogon ... thesweetcardamom.blogspot.com/2010/07...

sponsored links

Keres?s