Magyaros vajkrém

2010-09-29

sponsored links


Lassan tudom a homlokomra írhatnám, hogy I love kápia:), de nem tehetek róla önkénytelenül kúszik a gondolataimba folyamatosan és próbálgatom minél sokrétûbben felhasználni, amíg van. Korábban, mikor sült paprikás-juhtúrós szendvicskémet készítettem, eszembe jutott róla egy régi nagy-nagy kedvencem a magyaros vajkrém. Ennek a vásárlásáról néhány éve leszoktam, na jó talán évi egy azért becsúszik, de sajna nem túlzottan bizalomgerjesztõ a bolti változat összetétele. Viszont az íze az nekem változatlanul bejön, úgy önmagában is szerettem kóstolgatni vagy egy szép friss kiflivel még jobban:)
A juhtúrós változatnál felderültem, hogy már csak egy picit kéne módosítgatni az ízeken és meg lesz a házi magyaros vajkrémem. A sült paprikától gyönyörû színt és egy kis pikáns ízt is kap, de került bele még a kis piros és zöld darabkákat utánozandó felcsíkozott paprika és csemege ubi. Amivel talán legközelebb még lehetne gazdagítani egy kis zeller vagy hagyma aroma, de enélkül is nagyon megvoltam elégedve a hasonlatossággal:)

Hozzávalók


100g tejszínes krémsajt
40 g vaj
2 sült kápia paprika
2 kisebb csemege uborka
nagy csipet õrölt kömény és citromhéj
só, õrölt bors


A kápia paprikákat sütõben megsütjük, kb. 25-30 perc. Aztán mûanyag dobozkába zárjuk õket egy 15 percre, aztán leszedjük a héját, kiszedjük a csumát és a magokat. Az egyik paprika felét félretesszük. A többit egy tálba tesszük és hozzáadjuk a sajtkrémet, a vajat  a citrom héjat és a fûszereket és botmixerrel összekeverjük. A csemege ubit és a fél paprikát apróra csíkozzuk és a krémhez keverjük. 1-2 órára, de árt neki ha  többre hûtõbe tesszük fogyasztás elõtt. 


Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/09/m...

sponsored links

Keres?s