Magyar konyha legjava

2007-10-05

sponsored links




A magyar konyha a nemeztközi gasztronómia területén is méltán megállja a helyét.
Legjellemzõbbek a sokféleképpen elkészített pörköltjeink és egytálételeink.
Jellegzetes fûszerek, a világhírû pirospaprika a remek hentesáruk pl. debreceni páros, gyulai kolbász, kolozsvári füstölt szalonna, egyéb füstölt húsok,  túrófélék és a sok-sok tejföl használata.






KÖRÖMPÖRKÖLT

Ajánlatos kuktában fõzni, mivel a köröm sokára puhul meg. Fõzés ideje akár 3-4 órát is eltarthat. A fõzés vége fele könnyen leragadhat az edény aljára, így figyeljünk erre is.

1 Kg tisztára mosott körmöt az ízületeknél több darabba vágjuk. 1 fej apróra vágott hagymát 1 kanál zsíron világosbarnára pirítjuk és belerakjuk a körmöket. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és bõven vízzel felengedjük. Olyan puhára fõzzük, hogy a hús a csontokról leváljon, a leve bõséges legyen.
Burgonyával, savanyú káposztával tálaljuk.





BETYÁRPAPRIKÁS

50 dkg sertéscombot kockára vágunk. 5 dkg szalonnával megpirítunk 3 fej reszelt hagymát, rátesszük a húst, majd rövid ideig pároljuk. Meghintjük 1 ek. liszttel, hozzáteszünk 2-3 gerezd tört  fokhagymát, 1 ek. pirospaprikát (eredetileg csípõset),
2-3 ek. paradicsomlevet vagy pürét, 3 db babérlevelet és 4 db zöldpaprika szeleteit. Fedõ alatt pároljuk, idõnként kevergetjük.

Amikor minden megfõtt benne, 1 db felkockázott savanyú uborkát és 10 dkg kolbászkarikát teszünk bele. Alaposan felforraljuk.

Tálalás elõtt 1 dl tejföllel meglocsoljuk.





Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/04/magyar_k...

sponsored links

Keres?s