Madártej

2007-07-20

sponsored links

Most egy hûs finomságot irok le, igaz az elkészitése izzasztó ebben a hõségben

Madártej 

ami mindig kell hozzá: 2 liter tej, 10 tojás, 20 dkg cukor, liszt, só

ami még finom bele: mazsola 

A tojásfehérjékbõl és 6-7 dkg cukorból kemény habot verünk. A tej felét felforraljuk, a habból evõkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Lassú tûzön fõzzük, és óvatosan meg is forgatjuk. A megfött habokat kiszedjük és félrerakjuk. A tejhez hozzáöntjük a maradék egy litert is, belerakunk egy rúd vaníliát, amit több darabra törünk, egy csipetnyi sót, és az egészet felforraljuk. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanál tejjel felhígítjuk és lassan a tejhez csurgatjuk. Kevergetve kis lángon fõzzük, amíg be nem sûrûsödik. Én egy higabb krém álagig szoktam fõzni. Kiszedem a vanilia rudakat, a tetejére rakom a habokat, és lehüttöm. Tálalás elött mazsolát szorhatunk hozzá, vagy csokit reszelhetünk rá. 


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/07...

sponsored links

Keres?s