Légiesen könnyed - teljes õrlésû zsemlék

2010-08-18

sponsored links

Húú, ezt a kenyértésztát nagy hiba volt elkészíteni, mert egészen biztos, hogy mostantól nem akarok másmilyet enni, csak ezt :P És hogy ez miért baj? Mert cirka 5 óra alatt készülnek el a pihe - puha - mégis 100% - osan teljes õrlésû lisztbõl készült zsemlék és ez olyan 5 óra, amikor is kb. óránként foglalkozni kell vele, nem lehet csak úgy, magárahagyni ... ennek ellenére úgy érzem, gyakran készítek majd ilyet, mert komolyan mondom, soha ilyen levegõs - könnyed finomsághoz nem volt még szerencsém, mióta elhagytam a fehérlisztet a konyhámból! :)



A receptet a kanadai VeganDad blogján találtam és mivel az a kérése, hogy az ételeinek leírása ne jelenjen meg más posztokban, csak belinkelem Nektek ( nem kell sok angoltudás a megértéséhez ) és ideteszek egy fotót, talán látszik, mirõl beszélek :)

Amit fontosnak tartok a recepttel kapcsolatban:
- tényleg szükséges a rengeteg kelesztés, kérlek, ne spóroljatok az idõvel, mert a végeredmény miatt nagyon megéri.
- Én megkentem sütés elõtt közvetlenül a tetejüket tejjel és megszórtam szezámmaggal, így csinosabbak lettek.
- A szerzõ kb. 60% teljes õrlésû liszttel dolgozik, de nekem nagyon jól sikerült a 100% teljes õrlésû tönköly lisztes verzió is.


Sütésre fel és lássatok csodát, miszerint a teljes õrlésû lisztbõl készült pékáru nem kötelezõen nehéz és sûrû és folytós és rágós ... sõt! ;)

Forrás: VeganDad

Folytats a blogon ... hobbifozocske.blogspot.com/2010/08/le...

sponsored links

Keres?s