Lángos tejföllel és pirított hagymával

2010-11-17

sponsored links


Kellett már valami sósság. Régóta fontolom, hogy sütök egy jó kis lángost, már múltkor eltökéltem mikor Ildy oldalán láttam, de mostanáig váratott magára. Ehetjük hagyományosan, sajttal-tejföllel is, mindenképp finom :)



Hozzávalók:

2,5dl tej
2,5dl víz
3dkg élesztõ
60dkg liszt
1kk. só
olaj a sütéshez

3dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
fokhagymasó

4-5 fej közepes vöröshagyma
kevés olaj
kevés liszt


Elkészítés:

A fokhagymát aprítsuk fel, adjuk a tejfölhöz, ízesítsük egy kis fokhagymasóval.
A hagymát pucoljuk meg, karikázzuk fel, felforrósított olajban pirítsuk meg, menet közben szórjuk meg egy kis liszttel.
Kb. 1dl tejet langyosítsunk meg, morzsoljuk bele az élesztõt és keverjünk hozzá 1 evõkanál lisztet, tegyük félre lefedve negyed órára, hogy felfusson.
A lisztet szitáljuk egy nagyobb keverõtálba, készítsünk a közepére egy mélyedést, öntsük bele az élesztõs teje és sózzuk meg. Adjuk hozzá a maradék tejet és a langyos vizet. Intenzíven dagasszuk 8-10 percig, míg el nem válik az edény falától és könnyû, lágy, ragadós tészta nem lesz. Szórjuk meg a tetejét liszttel és kelesszük 45 percen keresztül.
Borítsuk a tésztát lisztezett gyúrólapra, sodorjuk rúddá, majd vágjuk 15 egyenlõ részre.
Egyenként gömbölyítsük õket kis cipókká és hagyjuk még 20 percig kelni.
Bõ olajban, tenyérnyire kihúzogatva 1,5-2 perc alatt kisütjük.
Kenjük meg a lángosokat a fokhagymás tejföllel és szórjuk rá a pirított hagymát.
Príma Konyhában leltem.

Folytats a blogon ... samy-bistro.blogspot.com/2010/11/lang...

sponsored links

Keres?s