Lisztárak = legalja.hu!

2010-10-08

sponsored links

Jelen bejegyzés arról szól, hogy múlt 7végén egy mûsor kapcsán felfigyeltem bizonyos lisztérzékenységi tünetekre. Utánaolvastam és magamra ismertem. Amíg hivatalos vizsgálat alapján nem derül ki hogy végül is mi bajom van, addig kerülöm a glutént. Nincs reggeli szelet, gyorskajálda, péksüti és keksz, szóval ha hazaesem a melóból, már nem tudok bármit megenni - fõleg a mostanában szokásommá vált pirítóst, amire felkockázott, sózott-borsozott és és fehérborecettel összeforgatott paradicsomot tettem és olívaolajjal megolcsoltam...ó, azok a régi szép idõõõõõk!

Tegnap este hipermarketben vásároltun és csöppet elborult az agyam, amikor a sima búzalisztrõl elvándorolt a szemem a gluténmentes lisztkeverék irányába...20x annyiba kerül mint a normál liszt!!!!!!!!!!! Ezt nem hiszem el!!!!!!!!

1 kg búza finomliszt 60 Ft
1 kg gluténmentes lisztkeverék 1.200 Ft

Ha valaki lisztérzékeny vagy csak mondjuk gluténmentes diétán van, miért kerül neki húszszor többe? És ez csak 1-féle termékcsoport, azon belül is 1 termék volt. A másik: 10 dkg gluténmentes nápolyi 600 Ft...a harmadik: sem a Milka, sem pedig a Boci csoki  nem felelt meg gluténmentes szempontból, mivel mindegyiken feltüntették a "tartalmazhatóságot". Szóval maradt a Lindt csoki vagy a Kinder csoki. Utóbbinál kötöttem ki, mert az ember lánya nem tud lemondani a csokoládéról.

Mondjuk vicces is volt a sorok között végigmenni és nyugtázni, hogy na innen sem ehetek már semmit, innen meg pláne nem...nápolyis-kekszes-rágcsás sorok. Amikor pedig eljutottunk a kenyerekig, gyorsan sarkon fordultam...nem értem, miért :)

Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/10/lisz...

sponsored links

Keres?s