Liszt nélküli könnyû túrós búzadarával

2010-11-22

sponsored links



Ez egy nagyon egyszerû, gyors, könnyû kis sütemény, akár egy laktatóbb leves után, akár ha hirtelen vendégek esnének be. Mindez ráadásul liszt nélkül.
A receptet a NO Salty-n találtam. Én most fél adagot készítettem, egy picike tepsiben.
Nagyon hamar elkészült és nagyon finom is volt!

Hozzávalók (ez az eredeti adag, én ennek a felét készítettem):

1/2 kg túró
3 tojás
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evõkanál búzadara
1 csomag sütõpor
10 dkg cukor (nádcukor)
2 csomag vaníliás cukor 
1 1/2 - 2 kis pohár tejföl
ízlés szerint reszelt citromhéj
maréknyi elõzõleg beáztatott, majd lecsöpögtetett mazsola (víz+kevés rum keverékébe áztattam)
csipet só


A túrót villával jól elkeverjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
15-20 percre mehet a hûtõbe, hogy a gríz megdagadjon.
A sütõt elõmelegítjük 200 fokra.
A masszát kivajazott, prézlivel meghintett tepsibe öntjük.
10 percig hagyjuk ezen a hõfokon, majd 175 fokra levéve kb. 1/4 óra alatt tûpróbáig sütjük.

Én olyan 175-180 fokon sütöttem addig, amíg szép színe nem lett.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... lekvaroskukta.blogspot.com/2010/11/li...

sponsored links

Keres?s