Linzergolyók

2010-09-12

sponsored links
















Hozzávalók: (kb 40 db-hoz)
12 dkg porcukor
38 dkg finomliszt
25 dkg margarín
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja.

Sütésálló lekvár.
A hempergetéshez vagdalt dió.

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Kétfelé osztom és mindkét részbõl vastagabb hengert formázok (kb 5 cm átmérõjût), külön-külön folpack fóliába csomagolom és hûtõbe teszem legalább 1 órára (de jobb egy éjszakára).
Azután a hengereket felszeletelem (egy hengerbõl kb 18-20 szeletet):







A szeletekbõl golyókat formázok:









Minden golyóból egy kisebb darabot lecsípek, a nagyobbik részbe fakanál nyelével lyukat csinálok, sütésálló lekvárral megtöltöm, a lecsípett darabot kissé ellapítom, befedem vele a lekvárt és újra szép golyóvá gyúrom, meghempergetem vagdalt dióban:








Sütõpapíros tepsibe rakom:










 Elõmelegített sütõ ben (190 fokon) kb 15-17 perc alatt megsütöm:


Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2010/09/linze...

sponsored links

Keres?s