Levesek

2007-10-03

sponsored links





Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!









ORJA LEVES

Orja - a karaj kifejtett csontja.

1 kg orját megmosunk, nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítunk 3 szál sárgarépát, 2 petrezselyem gyökeret, 1 zellergumót, 1 karalábét, 1 vöröshagymát, paradicsomot és zöldpaprikát, 1 cikk kelkáposztát,  megmossuk és darboljuk.

2 liter hideg vízzel feltesszük fõzni. A megtisztított hagymába szúrjunk szegfûszeg (3 szem) szemeket,  úgy tegyük a lébe. Bele teszünk még 10 szem borsot, csipetnyi szerecsendiót, köménymagot, körömnyi babérlevelet, sót.

Lefedve, lassú tûzön fõzzük (a víz éppen csak picit mozog, tehát nem lobog, forr). Ha a belevalók mind megpuhultak leszûrjük a levest.

A levesbe sok tojásból gyúrt tésztát vagy más levesbetétet fõzünk.

A húst a zöldségekkel külön tálra rakjuk, kis lével meglocsolva melegen tarthatjuk.









KORHELY LEVES

Rántás készítéssel kezdünk, vagyis 1 evõkanál zsíron 1 evõkanál lisztet világos barnára pirítunk, pirospaprikával megszórjuk.
Beleteszünk 1/2 kg kifacsart apróra vágott savanyú (hordós) káposztát, és 1 liter vízzel felengedjük.

Külön vízben megfõzünk egy füstölt csülköt. Ha megfõtt a húst kockára vágjuk, és levével együtt a káposztához öntjük, és jó puhára fõzzük.

Tálalás elõtt tejfölt rakunk bele.





Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/03/leves_re...

sponsored links

Keres?s