Levendulás fehércsokoládé fagylalt

2010-06-14

sponsored links

Ebben a rekkenõ hõségben valami igazán hûsítõt szerettem volna készíteni, így fagylalt receptek után kezdtem el kutatni. Május 4.-e óta ott kuksolt a fagylaltgépem a polcon, és minden nap szomorúan nézett le rám, hogy miért nem használom.
Most eljött az ideje, hogy cseréljek egyet a fontossági sorrenden és tegnap nekiálltam fagyit készíteni. Kétfélét készítettem: ezt és epres-rebarbarásat (hamarosan az is felkerül).
Ezt a különleges receptet Chili&Vanília blogján találtam. Levendulával nagyon régóta szerettem volna készíteni valami finomságot, van egy cupcake receptem, de ezt most jobban kívántam. :)

A levendulát imádom, a színét, illatát, formáját, régóta tervezek egy bokrot a teraszra, de sajnos még nem jutottam el odáig, hogy hazacipeljek egy szép példányt. :)
Ezt a csokrot egy barátnõmtõl, Zsófitól kaptam, maradék épp a lakást illatosítja. :))


Hozzávalók: 6-8 szál friss levendula, 50 g fehércsokoládé, 4 dl fõzõtejszín, 1 tubus (170 ml) sûrített tej, 2 tojássárgája


1. A tejszínt és sûrített tejet forráspontig fõzöm, majd beledobálom a lecsipkedett levendulavirágokat. Lefedve 20 percig pihentetem.
2. A tojásokat fehéredésig verjük kézi habverõvel. A tejszínes folyadékról leszûröm a levendulát, majd szép lassan összekeverem a felvert tojássárgákkal (fontos, hogy lassan tegyük ezt!).
3. Visszatesszük a tûzre, néhány percig melegítjük, aztán hozzáadjuk a felkockázott fehércsokoládét és olvadásig keverjük.
4. Hidegre hûtjük, majd fagylaltgépben elkészítjük. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor tegyük be a mélyhûtõbe és óránként keverjünk rajta párat, ezt 4-5 alkalommal tegyük meg.
Fogyasztásig fagyasztóban tároljuk!


A levendula egy érdekes ízt ad az amúgy fehércsokoládé ízû fagylaltnak, egyáltalán nem erõszakos, parfümös, hanem kellemes, lágy aromát kölcsönöz neki. Csak ajánlani tudom! :)

Folytats a blogon ... mennyeiedesseg.blogspot.com/2010/06/l...

sponsored links

Keres?s