Lencsefõzi

2006-11-01

sponsored links

Nyári pihi után ujra beindul a tanfolyam...

Lencsefõzelék 

  • - fél kiló lencse
  • - 2 fej vöröshagyma
  • - (2 dl tejföl)
  • - 2 ev?kanál olaj
  • - 2 ev?kanál liszt

A lencsét elõzõ este beáztatni, ellepje a viz + 2 ujjnyi vastag réteg, mert azt majd mind felszivja.

Fõzés elõtt lecsöpögtetni, sós vízben puhára f?zni.

1 másik kis edényben a forró olajra szórni a lisztet, s barnára pirítani, majd mehet hozzá az apróra vágott hagyma. Végül hideg vízzel felönteni.

Ezzel bes?ríteni a lencsét. A vége fele tejfölt is lehet hozzá f?zni...


Folytats a blogon ... csaszarmorzsa.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s