Lemon curd - citromkrém ajándékba

2010-12-22

sponsored links

Nem tudom, hány posztot tudnék megtölteni az elmúlt hetek eseményeivel, de mivel kicsit borúsra sikerednének azok a bejegyzések és így, karácsony elõtt nem akarok (meg, hála Istennek, talán már nem is tudnék annyira) borongani, egy kis ajándékötletet osztok meg a blog olvasóival, hátha valakinek még az utolsó pillanatban is van kedve házi gasztroajándékot készíteni. Kb 20 perc alatt készen van és garantált a siker. A recept persze nem saját, Delia Smith, az angolok egyik nagy szakácsasszonyának receptje, és nagyon beválik.

Hozzávalók kb 3.5 dl-hez:

4 nagy citrom leve (és héja is, de mivel a bio citromot nem tudom megvenni, a nem bio héját mg nem szívesen használom, így maradt csak a leve, így is fantasztikusan aromás lett a krém)
4 nagy tojás
225 gr vaj
eredetileg 350 gr cukor, de szerintem ez nagyon sok, én csak kb 200 gr-ot tettem bele

kicsi, forró, steril üvegek

A tojásokat alaposan felverjük egy lábosban, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes tûzön, folyamatos kevergetés mellett besûrítjük (kb 8 percet vesz igénybe, ne adjátok fel, elõbb-utóbb sûrû lesz. Amikor besûrûsödött, lassú tûzre mérsékeljük alatta a lángot és további egy percig keverjük. Üvegekbe töltjük (tele), lezárjuk, és hagyjuk kihûlni. Mehet a hûtõbe, néhány hétig eláll. Reggeli kalácsra, pirítósra fantasztikus!

Folytats a blogon ... nemcsakkenyer.blogspot.com/2010/12/le...

sponsored links

Keres?s