Lazac pórés gombaraguval és burgonyafánkkal

2010-09-21

sponsored links

 

 

Régi blog 27.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg lazacfilé
  • 1 citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1/2 kg fenyõpereszke (eredetileg vargánya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • szeletelt mandula
  • só, bors

 

A burgonyát héjában kevés sóval felteszem fõni. A gombát megtisztítom és kisebb darabokra tépkedem, a hagymákat felkarikázom.

A gombás raguval kezdem: vajat hevítek, amiben megfuttatom a hagymákat, rádobom a gombát, sózom, borsozom és jól összepárolom. A végén az apróra vágott petrezselyem 3/4-ét is hozzákeverem. Melegen tartom.

Az idõközben megfõtt burgonyát meghámozom, nagylyukú reszelõn lereszelem, hozzákeverem a maradék petrezselymet, pici sót és szódabikarbónát, a tejfölt és a liszteket, majd puha, de nem ragacsos masszává gyúrom. Gömböket formálok belõle vizes kézzel, mandulába forgatom és közepesen forró olajban kisütöm.

A lazacszeleteket sózom, borsozom, majd kevés vajon sütni kezdem. Melléteszek két karika citromot és facsarok rá is egy keveset, ettõl jól átjárja sülés közben a citrom íze. A halat kb. 3 percig sütöm, aztán megfordítom és kap még 1-1,5 percet.

 

A gombás ragura helyezem a kész lazacokat és a burgonyafánkkal tálalom.

 

A recept a TVpaprikáról származik.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/09/21/lazac_pores...

sponsored links

Keres?s