Könnyed vacsorák II. Rókagombás szûzpecsenye zöldbab gúlában (Vega is meg nem is)

2010-09-08

sponsored links


A szûzpecsenyét felszúrtam, a nyílást kitágítottam, kívül belül sóztam borsoztam, pihenni hagytam. Apróra kockázott bacon kisült zsírjában a gombát hagymán és apróra vágott zöldpaprikán addig pároltam, míg leve teljesen elfõtt, sót, borsot, csipet csombort, nagyon kis fej fokhagymát adtam hozzá. A gomba bármilyen más gombával is helyettesíthetõ, erdõt járó gombászok tehetnek hozzá fiatal rózsáságú korallgomba csemetéket is, mint tettem ez esetben én is.

A párolt gombát reszelt sajttal összekevertem, beletöltöttem a húsba, ez esetben a sajt ragasztóként mûködik, nem pereg ki a gomba a húsból szeleteléskor.
A dizájn kedvéért vajbabot és zöldbabot vegyesen kockára vágva pároló edényben (10-10 szálat egészben hagyva) megpároltam kis csombor és petrezselyem társaságában.
Összekavartam 1 pohár tejfölt, 5 dkg. reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyem zölddel. A párolt zöldbabot, a maradék gombával beleforgattam a mártásba.
Közben kevés zsiradékon a hús mindkét oldalát átsütöttem, majd kis levet hozzáöntve fedõ alatt, 1 fej zöldhagyma és cikk fokhagyma társaságában sütõben megsütöttem.
Reszelt fõtt krumpliból, sóval, liszttel és egy tojással nyújtható masszát készítettem, köralakra formázva kevés zsiradékon palacsintasütõben mindkét oldalát pirosra sütöttem.
A megsült tésztát jénai tál fedelére tettem, ráhalmoztam a zöldbab egy részét, majd a gombával töltött szûzpecsenyét, végül a maradék zöldbabból (akár a homokozóban) várat (gúlát) építettem fölé.
A vár (gúla) oldalára ráraktam az egyben hagyott zöldbabokat, sötét és világos váltakozással, tetejébe zászló gyanánt párolt rókagombát tûztem, sütõben jól átsütöttem.
Tálaláskor ki-ki ízlésének megfelelõen csak a gombás zöldbabból, a valamivel jól is kell lakni típusú ragadozók a szûzpecsenyébõl is kanyaríthatnak egy darabot a tányérjukra a köretként szolgáló gombás zöldbab mellé. A pepecs munkát és a mosogatást leszámítva az étel elkészítése is élvezet volt, hát még az elpusztítása :-)



Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/09/rokag...

sponsored links

Keres?s