kókuszos rizsa

2010-09-04

sponsored links

Olcsó!!! Vegános! Változatos!

hozzávalók:

valamennyi rizs (lehet barna vagy fehér is)
negyedannyi kókuszreszelék
annyi víz, hogy szottyos legyen
csipet só

elkészítés:

Megfõzzük-pároljuk a rizsát és a kókuszt a picit sós vízbe, szottyos-puhára. A végén letakarva hagyjuk állni kicsit, attól lesz igazán krémes.A továbbiakban többféleképpen is eljárhatunk vele:
-Édesíthetjük-ízesíthetjük mézzel, cukorral, fahéjjal, gyümölccsel, lekvárral, vaníliával, citromhéjjal, vagy ami eszünkbe jut. Így kábé olyan, mint a tejberizs. Például fahéjjal, mézzel és õszibarackkal nagyon finom.
-Feltálalhatjuk köretként, például zöldségkörrivel (vagy zöldségkárrival).
-Fûszeres olajon (például fokhagyma, gyömbér, szójaszósz) megpriríthatjuk-forgathatjuk a kanállal kiszaggatott ragacsos rizsgöböket, és így ehetjük gyors-könnyû vacsoraként.

Nyereményjáték!!!
Aki megírja, melyik híres magyar gasztroújságíró stílusát idézik a dõlttel kiemelt kifejezések, vendégem egy fûszeres-pikáns kókuszos rizsás vacsorára.

 


Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s