Körtés-póréhagymás kéksajtos pite

2010-11-21

sponsored links

Gyors vacsora lehet ez a sós pite, vagy quiche, ha van otthon leveles tésztánk. Sós omlós pite tésztából finomabb lesz, de nekem volt a hûtõben maradék leveles tésztám, így abból készült. A tészta egyik felébõl készítettem az alma tortámat birspürével, ami még jobb lett, mint az almapürével.

Hozzávalók: (25cm piteformához)
1 csomag kész leveles tészta
10 dkg gorgonzola vagy bármilyen kéksajt
2 szál póréhagyma
1 db körte
2 egész tojás plusz 1 tojássárgája
350 ml tejszín
só, frissen õrölt bors
1 ek vaj

1) A kivajazott formába helyezzük a készre kinyújtott tésztánkat. 170 fokra elõmelegített sütõben 10-15 percig elõsütjük.
2) A vajon picit megfuttatjuk a felszeletelt póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és puhára pároljuk kb 10 perc alatt. Leszûrjük, a fõzõvizet félretesszük.
3) A tojásokat összekeverjük a tejszínnel és hozzáöntünk keveset a póréhagyma fõzõvízébõl is (de ne legyen túl híg). A tésztára morzsoljuk a kéksajtot, a póréhagymát és a vékony szeletekre vágott körtét. Betesszük a sütõrácsra, majd a sütõrácsot óvatosan kihúzva öntjük a piténkre a tejszínes-tojásos masszát. (így biztosan nem fogjuk kilötyögtetni, míg betesszük a sütõbe) 30 percig sütjük, míg a közepe éppen csak megszilárdul, de kicsit megrázva remegõs. Hidegen, melegen egyaránt finom.


Folytats a blogon ... bakaorsi-delish.blogspot.com/2010/11/...

sponsored links

Keres?s