Kõrözöttel töltött paprika - alap felszereltségû szerelemgyermek

2008-01-15

sponsored links

"Hja-haaa-jj, Mackó, úgy ennék most egy kis kõrözöttet..."
Ezzel a hatalmas sóhajjal kezdõdött.
Folytatódott a pont méretes keverõtállal. Aztán belehajigáltam a két csomag tehéntúrót, az apróra(fontos!Nem, a félbevágott hagymafej az nem elég apró, sõt elõtte meg is kell pucolni.) két közepes fej hagymát.

És jöhetnek a fûszerek: õrölt kömény mag, fokhagyma, gyönyörû színû, õrölt fûszerpaprika - csemege(sárkányoknak lehet csípõs is).Ha már megbarnult a paprika(oxidálódott) akkor csak az íze végett használjuk és némi pírnek ajánlom a pirosaranyat(ez igen hatékony színpótló) és .

Keverjük össze alaposan. Kóstoluk meg! Jó ha töményebb, hiszen most jön a tejföl, amely hígítja és egynemûsíti a kõrözöttünket.
A tejföllel bánjunk óvatosan: mokány töltelék kell a paprikába, ki ne folyjon!

Szép, hosszúkás paprikákat válasszunk(amikor ezt olvassuk a bolt polcán "TV paprika", akkor megérkeztünk). Otthon mossuk meg õket! Én ki szoktam tépni a "csumáját" (mint a töltött paprikánál), kiveregetem belõle a magokat és kiskanállal nyomathatjuk bele az anyagot.
Néha roppant elszántságot mutatva arcunkon, határozott, mozdulatokkal, kis hatásszünetekkel paskoljuk meg
paprikánk alját: tömörítjük az beltartalmat a csücskéig!
Rövid 6-8 percre mélyhûtõben fagyasztjuk.
Végül centisre karikázva vagy hosszában félbe vágva tálaljuk a "versenyképes" hidegkonyhai ajánlatok állandó szerelemgyermekét.
És nem marad el az elismerés sem("... hu-húú, Mackó, Nagy Vagy, ezt tényleg Te csináltad?! ...")

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2008/01/15/korozottel...

sponsored links

Keres?s