Kókusz-sós csirke

2010-12-13

sponsored links


Nem lustaságból nem írok mostanában. Sõt még az sem teljesen igaz, hogy nem írok. Írok én, csak épp fejbe. Azt meg ugyebár nem olvashatjátok. Megjegyzem talán nem is baj, ha nem lát bele senki a gondolataimba :) Fõzök is és még le is fotózom az ételeimet. Csak mindezek összerakására nem marad energiám. De ez már tarthatatlan állapot! Így a következõ napokban receptek következnek fotóval, de - tõlem szokatlan módon - kevés mellébeszéléssel.
Mach Tímea - a Csillagánizs vezetõje- mutatta nekem egy alkalommal ezt a sót, ami rögtön megtetszett. Aztán mikor a Culinárisban megnéztem közelebbrõl visszatettem a polcra. Nem az ára zavart, bár az se semmi, ha a benne szereplõ E-k. Legközelebb viszont már a kosaramban landolt, mert hát ne legyünk álszentek. Fõleg én a zero cola imádatommal :)
Szóval hazakerült a kókuszsó, de fogalmam sem volt mi lesz belõle. Mert hát csupán szagolgatásra valljuk be luxus! :)
Kedvenc pótanyámtól, Esztitõl, kaptam pár hónapja egy ázsiai szakácskönyvet és azt lapozgattam ihletért. 
A csirkemellet nagyobb kockákra vágtam és a pár órára -vagy akár egy egész éjszakára - kókuszsós vízbe teszem õket. 1 liter vízre 60g sót számítva. 
Papírtörlõn megszárogattam, majd forró mogyoróolajban pirítottam 1-2 percig, aztán folpackba csomagolva félretettem. 10 perc elteltével visszadobtam a forró serpenyõbe, hozzáadtam a nagyobb kockákra vágott hagymát és 5-6 percig rázogatva sütöm. Megszórom kurkumával és ráöntöm a keményítõvel elkevert kókusztejet. Beleszórom a kimagozott, apróra vágott chilit és addig fõzöm, míg be nem sûrûsödik. 
Tojásos, újhagymás rizzsel tálalom.


Hozzávalók:


1 nagyobb csirkemell
60 g kókuszsó
1 fehér hagyma
450 ml kókusztej
1 chili paprika
kurkuma
mogyoróolaj


 



Folytats a blogon ... kaviareslencse.blogspot.com/2010/12/k...

sponsored links

Keres?s