Kókusz szelet

2006-03-01

sponsored links

Kókusz szelet

Tészta:

18 dkg vaj (margarin, 12 dkg porcukor, 5 tojás sárgája habosra keverve. 25 dkg lisztbe belekeverünk kb. kávéskanálnyi sütõport és 1 púpozott evõkanál kakaót (nem instant!) A fentieket mind összekeverjük, tepsibe kézzel belenyomkodjuk és elõmelegített sütõben kb. 180 fokon félig elõsütjük. A sütõbõl kivéve vékonyan megkenjük nem túl híg baracklekvárral.

Hab:

7 tojásfehérjét 14 dkg porcukorral habosra keverünk, majd belekeverünk 20 dkg kókuszreszeléket. A tésztára kenjük és pirosra sütjük.

 

Túrós pogácsa

1/2 kg lisztet, 1/2 kg túrót, 1/2 kg margarint ízlés szerinti mennyiségû sót összegyúrunk, egy éjszakára hûtõbe tesszük. Másnap ujjnyi vastagra nyújtuk, kiszaggatjuk, mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával és reszelt sajtot, vagy köménymagot, szezámmagot (meg ki mit talál ki...) szórunk rá.

 

Nem elírás, a kókusz szeletet én mindig 5 tojássárgájából és 7 fehérjébõl készítem, mert így lesz szép magas a kókuszos hab rész, de persze nem kötelezõ. Viszont ha a két süti együtt készül, a fennmaradó sárgákkal remekül meg lehet kenni a pogácsák tetejét.

 

Jó étvágyat!

Andi


Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2006/03...

sponsored links

Keres?s