Kínai újhagymás palacsinta, azaz majdnem az

2010-08-19

sponsored links

Tegnap este végre éreztem magamban némi kedvet arra, hogy recepteket keresgessek, olvasgassak. A Savour oldaláról indulva jutottam el Jen oldalára. Egy fagyi miatt találtam meg (pirított kókuszfagyi), aztán alaposabban körbe néztem, aminek az lett a vége, hogy ma ebédre el is készült ez a kínai palacsinta, ami nem is igazán palacsinta, graham liszt és finomliszt keverékébõl. A helyi kiskorú hagymakerülõk illetve ragadozók kedvéért némi töltelékmódosításra volt szükség, de zöldhagyma ide, zöldhagyma oda Kicsicsaj is igen jóízûen tolta befelé a sült paradicsomleves kísérõjeként. A töltelékek variációinak száma végtelen, most bazsalikomos, újhagymás, fetás-hagymás és sült húsos fetás készült. De szerintem egy egyszerû fokhagymás olivaolajos rozmaringgal mindent vinne...

Hozzávalók 6 palacsintához:

3/4 bögre finomliszt
1/4 bögre grahamliszt
kb. 1/3 bögre víz (a recept fél bögrényit ír, nekem nem kellett annyi)
sütéshez olaj vagy olvasztott vaj
Töltelékhez:
1 szál újhagyma
esetleg feta, finomra aprított maradék sült hús
zöldfûszereknagy szemû só
kevés olvasztott vaj

A lisztkeverékbõl a víz folyamatos adagolása mellett rugalmas, fényes tésztát gyúrok. Ha már nem ragad se a kezünkhöz, se a tálhoz, akkor jó. Gombóccá formázom, majd hatfelé vágom. Enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtom (kb. késfoka vastagságúra).
1 teáskanálnyi olvasztott vajjal meglocsolom, meghintem sóval (higgyétek el, kell bele), majd ízlés szerint töltöm. Fontos, hogy a töltelék apróra vágott legyen és ne túl sok.
Feltekerem, mint a palacsintát, majd csigává kanyarítom. Végül minden csigát újra kinyújtok, ezúttal kicsit vastagabbra (2-3 mm-re) és két teáskanálnyi vajon/olajon palacsinta sütõben mindkét oldalát aranybarnára, jó ropogósra sütöm. Még forrón cikkelyekre vágom. Egy nagyobb családnak, vagy társaságnak érdemesebb kapásból dupla adaggal indítani, még elõételként is. Mártogatóssal sem lehet rossz!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/lila...

sponsored links

Keres?s