Készülés

2010-07-26

sponsored links

Úgy alakult, hogy szerdára visszahívtak a TV Paprikás cukrászmûsor "elõdöntõjére", itt választják ki azt a 12 embert, aki majd részt vesz a mûsorban.
Úgy vagyok én ezzel, mint Petõfi, azaz jutott nekem eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat - a megvalósítás viszont eddig nem volt zökkenõmentes.

Vegyük például a krémest, ami az elsõ számú ötlet: jelenleg még épp kezelhetõ a lehajtogatott leveles tészta, de már most látszik, hogy abszolút a ronda de finom kategóriában indulhat csak, hacsak valami "rescue" dekoráció ki nem ötlik az agyamból az utolsó pillanatban. De mivel a sütés még hátravan (és mint tudjuk az sem mentes a kockázatoktól) ezen csak akkor vagyok hajlandó törni a fejem, ha majd aktuálissá válik. A krémrõl pedig még nem is beszéltem, ugye.

Aztán a második számú ötlet volt a macaron, ami azért akkora nagy téma nálam, mert hol sikerül, hol nem és nem igazán tudom miért. Ma úgy éreztem tudom, sikerült is ( na jó, volt már magasabb lába, de most végre nem repedt szét). Ugyan azt az esszenciát kihagytam belõle amivel ízesíteni akartam, és annyi pisztáciám sem volt hogy abból csináljam, de a végsõ öngólt akkor rúgtam, amikor mindegyik tetejét megpisztáciáztam. Most hogy a csudába ragasszam össze?

A harmadik ötletembe bele se merek vágni (újragondolt Sacher) mert ki tudja mi sülne ki belõle...
A végén még az lesz, hogy browniet viszek... :-) De ígérem, abból viszont a legjobbat!

Folytats a blogon ... pakosztos.blogspot.com/2010/07/keszul...

sponsored links

Keres?s