Káposztán csücsülõ csülök

2010-06-16

sponsored links

A hagyományos ízek, és a savanyúkáposztás ételek kedvelõinek ajánlom ezt az ételt. Elõre elkészíthetõ, így ha vendégvárónak készítem, akkor a megsült csülköt, és a megfõtt káposztát beteszem a hûtõbe, majd a
tálalás  elõtt állítom össze és a sütõben át sütöm. Mire megterítek, már mehet is az asztalra !

Hozzávalók:
bacon szalonna
2-3  nagy fej hagyma
2 kg savanyú káposzta
6 kicsi szem krumpli
2 csülök
fûszerek: fokhagyma, só, babérlevél, pirospaprika

Elkészítés:
A kuktában felteszem fõni kb. másfél óráig a csülköket sóval, babérral, fokhagymával. Amikor megpuhul a csülök ( villával beleszúrok a bõrébe, és az puha, könnyen kijön belõle), tepsibe teszem, egy kis olajat öntök alá, éles késsel kockákat karcolok a bõrére, sok fokhagymát dobok mellé, dugok néhányat a bõre alá is, és pirosra sütöm a legnagyobb fokozaton.

Ezalatt megpirítom a bacont, rádobom a kockákra vágott hagymát., majd a kis kockákra vágott krumplit is, és egy kicsit együtt sütöm õket. Végül megszórom egy kevés pirospaprikával, és beleöntöm a savanyú káposztát is, majd összerotyogtatom. Nem kell sokáig fõzni, mert még a sütõbe is be fog menni késõbb a csülökkel.

Összeállítás:
A tepsibõl kiöntöm az összes zsiradékot, és beleteszem a káposztát, majd a tetejére csücsültetem a csülköt.

Nem keverem össze, mert ha valaki nem szereti a káposztát, akkor is tud enni a csülökbõl, és fordítva. Remélem, nektek is ízleni fog!

Folytats a blogon ... diaboszikonyhaja.blogspot.com/2010/06...

sponsored links

Keres?s