Kukoricatorta- recept

2010-06-20

sponsored links

Hozzávalók:
25 dkg kikoricadara
kb 1 liter víz
1citorm reszelt héja
1 teáskanál só

1/2 csészényi méz
feldarabolt gyümölcsök(ananász, alma, meggy)
datolyavaj
esetleg lekvár

Elkészítés:

A legkönnyebben úgy készíthetünk csomómentesen kukoricadara-kását, hogyha egy mércés edényben lemérjük a kukoricadara térfogatát, amit egy egységnek tekintünk. Ennek alapján tegyünk fel két egység térfogatú vizet melegíteni a reszelt citromhéjjal és sóval.  Az egy egységnyi kukoricadarához adjunk hozzá egy egységnyi hideg vizet és keverjük el. Amikor felforrt a két egységnyi citromhéjas víz, a hideg vízzel elkevert kukoricadarát öntsük hozzá, és közepes lángon, folytonos keverés mellett fõzzük olyan keményre, hogy már nehéz legyen a fakanállal átmozgatni.
Ezt követõen húzzuk le a tûzrõl, és adjuk hozzá a mézet. Rakunk ki egy nagyobb tortaformát kölünbözõ gyümölcsökkel. A gyümölcsök tetejére simítsuk rá a még forró kukoricadarakása felét, majd a datolyavajat(esetleg lekvárt), és harmadik rétegként a kukoricadara-kása másik fele következik. Hagyjuk, hogy az így nyert tortánk a formában hüljön ki, majd borítsuk ki egy szép tálra.

Folytats a blogon ... legyennektek.blogspot.com/2010/06/kuk...

sponsored links

Keres?s