Krémsajtos mokka szelet

2010-12-01

sponsored links


Ez a sütemény a kávékedvelõk kedvence lehet, a krémje és a tészta is jól átveszi a kávé zamatát, jó tömör, de közben pedig egyáltalán nem édes, és kevéssé szokványos.

A recept a Good Food online változatából származik, nem is változtattam igazán rajta, mindössze a felhasznált cukor mennyiségét csökkentettem, mert az angol sütemények számunkra túl édesek.

Sikerem is volt vele, bár ebéd után kínáltam desszertnek, és az ebéd is olyan jól sikerült, hogy a vendégeim alig bírtak a süteménnyel. Mindenesetre nem valószínû, hogy utoljára készült nálam.

Recept

28 dkg liszt

25 dkg puha vaj

fél evõkanál sütõpor

18 dkg cukor

4 tojás

egy kis pohár natúr joghurt

egy evõkanál vanília kivonat

egy evõkanál keserû kakaópor

1,5 dl erõs fõzött kávé

A krémhez

25 dkg mascarpone

6-8 dkg cukor

1 dl erõs fõzött kávé

egy evõkanál kakaópor a megszóráshoz

A sütõt 180 fokra ? légkeverésnél 160 fokra ? elõmelegítem, egy kapcsos tortaformát sütõpapírral kibélelek. A tészta hozzávalóit ? a kávéból csak egy decit használok - robotgéppel jól elkeverem, ha már csomómentes, a tortaformába töltöm és 25-30 percig (tûpróbáig) sütöm. Még melegen megszurkálom, megöntözöm a maradék fél deci kávéval és hagyom kihûlni.

Ezután a krémhez a mascarponét a cukorral és a kávéval simára keverem, vékonyan bevonom vele a süteményt, és behûtöm. Tálalásnál a szeleteket keserû kakaóporral meghintem.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s