Kolbászos gombóc

2010-10-13

sponsored links

Szétvágva a sajtos tejfeles, hátul a lepirítottak
Hiába no! A legnagyszerûbb kaják közé tartoznak azok, ami a déd-, ük-, szépszüleink konyháiban készültek! Az asszonykám félszemmel tévézett, amikor egy alföldi parasztnéni a kolbászos gombócról mesélt. (Jelen esetben Hajókáné fõz!)
A recept nagyon egyszerû: készítesz egy krumplis gombóctésztát, kinyújtod és ráteszel valami jóféle füstölt kolbászdarabokat. Gombócot formázol, és kifõzöd. A néni hagymás zsírral locsolta meg, mi más módon ettük. Egy részét tepsibe tette a feleségem meglocsolta tejfellel és egy kis sajtot is reszelt rá.
A másik adagot pedig serpenyõben pirította meg.
Amiben eltért a klasszikus krumplis gombóc recepttõl az volt, hogy a tésztába tett egy tojást is. Laktató étel!
Vendégeinknek nagyon ízlett! Persze az is hozzájárult a sikerhez, hogy a hét végén - mivel Nagyszékelyben voltam általános iskolai osztálytalálkozón - hazafelé jövet átjöttünk Cecén, és az út menti árusoktól vettünk finom házikolbászt, ami amúgy jóval olcsóbb, mint bármelyik bolti "minõségi". Ezt ugye nem páclében füstölik, és nem tapad a szájpadlásodhoz a sok húspótló adalékanyagtól. És ugye a cecei paprika minõségi, azt is vettünk, meg füstölt szalonnát is de ezek nem tartoznak szorosan a recepthez.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s