Kolbászleves

2005-12-08

sponsored links

Kolléganõm receptje - nagy adag, sok krumpliból készítsük:
A krumplit héjában megfõzzük, héját lehúzzuk, áttörjük, majd elkeverjük egy tojással, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy aránylag kemény gombócokat tudjunk formázni a masszából.
Kevés olajon a felkockázott hagymát kissé megpirítjuk, a tûzrõl lehúzzuk, (sok) pirospaprikát teszünk rá, majd bele a mindenféle zöldséget: krumpli legyen benne mindenképp. Felengedjük hideg vízzel, sózzuk, és bármilyen magyaros fûszerkeverékkel (pl. gulyáskrém) ízesítjük. Ha a zöldségek megfõttek, beletesszük a krumpligombócokat, 1-2 percen belül a felkarikázott kolbászt, és hamarosan kész van. Ne fõzzük túl sokáig a gombócokat, mert szétesnek.


Folytats a blogon ... fozocske.freeblog.hu/archives/2005/12...

sponsored links

Keres?s