Kockás süti - VKF! X.

2007-11-10

sponsored links

Minek köszönhetõ a fõzési szenvedély, honnan az indíttatás, kérdezi Lila Füge. Nem meglepõ módon otthonról, elsõsorban nagymamáimtól jött eleinte az ihlet, de tulajdonképpen az egész család szeret sütni-fõzni, vagyis igazából finomakat enni. Mostanára Mr. Bundásalma lett az, aki ösztönöz a finomságok elkészítésére. Az igazság az - és most lehull a lepel - hogy neki sokkal-sokkal kifinomultabb érzéke van a konyhamûvészethez, mint nekem.

De kezdjük az elején, hiszen amit Mr. Bundásalma mûvel, az a mindennapok része és most a nosztalgiázáson a sor. Álljon itt most egy olyan recept nagymamámtól, melyet a sok közül az elsõk között jegyzeteltem le zöld füzetkémbe és azóta is sokszor készítek el.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
2 tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor (lehet kevesebb is)
tej - 1-1,5 dl
2 kanál kakaó
sütõpor
vaníliás cukor
citromhéj

A tojásokat, a vajat és a cukrot összekeverjük, majd adagolva hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Jól elkeverjük, majd sütõport és citromhéjat teszünk hozzá. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét elkeverjük kakaóval, a másik felébe vaníliás cukrot teszünk. A tepsibe egy kanál kakaós tésztát, majd egy kanál vaníliás tésztát rakunk. 150 C fokon kb. 30 percig sütjük.

És ha már nosztalgiázunk, akkor nekem a U2 jut eszembe errõl az idõszakról. Velük ellentétben, ahogy a sok receptbõl is kiderül, én szeretem az édességet.

 


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s