Kert

2007-06-13

sponsored links

Fönt , fönt legfelül, ott ahol a varjú ül,

Fönt , fönt magasan, Adélkának kertje van.

 

Igaz hogy kicsit (nagyon) elkésett a veteményezéssel, mert amatõr díszparaszt, ráadásul csak szintén díszparasztok által feltalált répaszalagról* veteményezett, aminek egyetlen hátulütõje hogy nem kel ki, de azért vannak itt eredmények is.

  Retek amiben nem csalódtam...

  szabad szemmel is jól látható cukkinibimbók (a gaz között)...

..és az lesz ám majd az igazi környezetbarát élet ha ezt eszegetem... Nem kér valaki retket?

 

* Olyan készség, amit gondolom irodában találtak fel antiagrár személyek , olyasvalakik lehettek mint az én fõnökeim, (foglalkozásukat tekintve managgerizék), aztán nagyon zavarta õket, hogy a mag csak úgy kel, majdnem olyan jó hatásfokkal mint a dudva. (Ide nagyon közel van Rátót is).

A gyanútlan férjem bement a gazdaboltba, oda se nézett , csak beletett a kosárba egy zacsi répamagot, és csak veteményezés közben vette  észre, hogy nem mag az biza, hanem egy 10 méteres krepp -papír csík, 5 centinként beleágyazott 1db!!!! maggal!!!

Eleve bizarr feltételezés, hogy aki szeret veteményezni az egyelni nem szeret, hát még az, hogy a gondosan elhelyezett 1 magokból, minden 5 centire esõ csíraképes is. (mert az hadd derüljön már ki ugye csírázás közben hogy az e, addig csak remélhetünk, mint az én petéim esetében).

Szóval persze hogy minden 5. csíraképes csak, ezért is kitûnõ ötlet a szórás, az én répasoraimat meg meg lehet nézni, ki lehet röhögni (fotó lesz).

 A kabaré csúcsa az volt, amikor langy tavaszi szelõ nem enyhén kicsavarta a kezünkbõl a könnyû szalagot, és szállt lobogott eszetlenül, alig bíruk elkapni. Természetesen mit volt mit tenni, jó nagy hantokat dobáltunk rá, mert ha én azt szakszerûn ültetem fél centi mélyre akkor bizony kilóg. (hát még a lóláb) Nem is tudja merre van a kifelé, azóta se...

A szomszéd kertben Mari néni rosszallóan csóválta a fejét "-Mé' kell eztet így megbonyolittani???? "-mintha legalábbis mi lettünk volna idétlenek, és nem az aki alattomosan szalagot csempész a gyanútlan répamagvásárlók kosarába, és világ csúfjára feltételezi, hogy a fõdturkáló ember nincs meg high-tech répa nélkül .


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s