Kenyérsütõk használata III.

2007-10-14

sponsored links

TIPIKUS HIBÁK ÉS JAVÍTÁSUK

Hiba / jelenség

A hiba oka / a javítás módja

nem kelt meg a tészta

- lehetõleg friss élesztõt használjon
- a hozzávalók szobahõmérsékletûek legyenek
- a hozzávalókat a helyes sorrendben adagolja (különösen a késleltetés használatakor kell erre figyelni)

rágós, sületlen belsõ

- túl vizes a tészta
- nincs eléggé összedolgozva a tészta

összeesett kenyér

- langyos vizet használjon
- jól dagassza össze a tésztát (megfelelõen hosszú programot válasszon)
- ellenõrizze, nem járt-e le az élesztõ szavatossága?

erõs élesztõszag

- kerülje el a túlkelesztést
- ellenõrizze, eléggé megkelt-e a tészta? (kb. a duplájára kell nõnie)
- túl sok az élesztõ mennyisége

savanyú íz

- kerülje a túl sok sót
- friss élesztõt használjon

repedezett héj

- túl sok a liszt
- túl kevés a víz

egyenetlen forma

- a gép nem tudta jól eldolgozni a tésztát

átázott kéreg

- ha a gép befejezte a programot, vegye ki a kenyeret a formából

vastag kéreg

- túl sokáig sült a tészta
- túl sok benne a cukor

túl kemény kéreg

- ellenõrizze, hogy megfelelõ lisztet használ-e?

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazikenyer.blog.hu/2007/10/14/kenyers...

sponsored links

Keres?s