kenyérsütõk használata I.

2007-10-10

sponsored links

MIT SZÁMÍT A MÉRTÉKTARTÁS? A legnagyobb hibát azzal lehet elkövetni, ha figyelmen kívül hagyjuk a berendezés befogadó képességét, s a tészta végül kidagad az üstbõl. Ezért mindig össze kell számolni a felhasznált alapanyagok súlyát (a víz dkg-jait sem feledve!), tudván, hogy sütéskor a tészta folyadéktartalmának körülbelül az egyharmadát-felét veszíti el. Tehát például egy 75 dkg-os kenyér várhatóan 85-90 dkg alapanyagból fog kisülni. E mellett azt is figyelembe kell venni, hogy a teljes kiõrlésû, sötétebb kenyerek tömörebbek, nehezebbek, míg a fehérek terjedelmesebbek. Így például egy 2 literes - egy 1 kg-os átlagos kenyérhez való - üst csak egy kb. 75 dkg-os laza szerkezetû kenyeret tud biztonságosan befogadni. Ezért új recept alkalmazásakor mindig érdemes egy kisebb - körülbelül 50 dkg-os darabbal - próbasütést végezni. (A kísérleti adagot célszerû gyors vagy alapprogramon, normál színnel sütni.)
(konyhamester)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazikenyer.blog.hu/2007/10/10/kenyers...

sponsored links

Keres?s