Kelt müzliszelet

2010-08-13

sponsored links

Mániákusan gyûjtöm a recepteket,de az ilyen szuper,egészséges finomságokat hamar ki is próbálom.Nagyon-nagyon bejött nekünk,a gyerekekkel együtt igencsak hamar elpusztítottuk az egészet.Túl hamar :)
Jó lett volna pár szelet belõle reggelire is.

Annyiban különbözik az enyém Lúdanyóétól,hogy kihagytam a mazsolát,helyette több csokit tettem,és a tetejét nem fahéjjal szórtam meg hanem vaníliás cukorral.

Hozzávalók:
330 gr Graham liszt
50 gr teljes kiõrlésû rozsliszt
2 dl langyos tej/nálam rizstej
3 dkg élesztõ
30 gr barna cukor
1 nagy ek méz
80 gr vaj
1 tábla 60-70 %-os étcsoki
1 marék napraforgómag

A tetejére:
tojásfehérje
jégcukor
szeletelt mandula
vaníliás cukor


Elkészítés:
Az élesztõt 1 kk cukorral elkevert egy deci langyos tejbe felfuttatjuk.A száraz hozzávalókat összekeverjük,a vajat megolvasztjuk,majd hozzáöntjük  a száraz hozzávalókhoz és a felfutatott élesztõt,és a maradék tejet is beleöntjük és összegyúrjuk.Nagyon jó kis puha tészta lesz belõle.Egy órát letakarva kelesztjük.
A megkelt tésztát 1-1,5 cm vékonyságúra kinyújtjuk,én sodrófával csináltam,megkenjük a tetejét tojásfehérjével,megszórjuk vaníliás cukorral,jégcukorral,és szeletelt mandulával,majd felvágjuk nekünk tetszõ méretû rudakra.180 fokra elõmelegített sütõben sütjük,én alsó-felsõ sütéssel sütöttem 10-15 percig,majd légkeveréssel még 2-3 percig,de itt már figyelni kell,mert könnyen megéghet.






Folytats a blogon ... 5balkez.blogspot.com/2010/08/kelt-muz...

sponsored links

Keres?s