Kedvenc salátám

2010-11-15

sponsored links


Végre sikerült valami kímélõbb ételt is elkészítenem. Igaz, ez csak egy pofon egyszerû saláta, de ez a kedvencem ebben a kategóriában. Hétvégén ez volt az egyik köret a mustáros-fûszeres pácolt karajszeletek mellé, egy kis sült krumpli társaságában, de bátran állíthatom, hogy ez volt mindenki kedvence.

A receptet anyósomtól kölcsönöztem, õ még jó pár éve valamilyen fõzõs újságból nézte. Eredetileg több hozzávaló volt benne, és az öntet is bonyolultabb volt, de ezeket sikerült megjegyeznem.

Döbbenetes, hogy az avokádó krémes, telt íze hogy csinál ételt ebbõl a pár összevagdalt alapanyagból, érdemes kipróbálni. Ha az avokádó nem elég érett ?márpedig nálunk ritka a megfelelõ példány -, banán, vagy alma közelségében pár napos érlelés után megpuhul, beérik.

Ez az adag négy fõre elvileg elég, de érdemes többet készíteni, mert igen gyorsan fogy!

Recept

Fél fej római saláta

két érett avokádó

két salátacukkini

két deci tejföl

egy evõkanál majonéz

só, bors

A salátát leveleire szedem, megmosom, jól lecsöpögtetem, hagyom megszáradni.

A majonézt a tejföllel, sóval, borssal kikeverem. A cukkinit hosszában negyedelem, majd felkockázom. Az avokádót megpucolom, magját kiveszem, a húsát kisebb darabokra vágom. A salátát falatnyi darabokra metélem, és a többi hozzávalóval együtt a tejfölös mártásba forgatom. Az egészet egy-két órára behûtöm, tálalás elõtt fél órát szobahõmérsékleten pihentetem. Grillezett húsok mellé tökéletes.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s