katalán krém/cicafül

2006-12-22

sponsored links

20 dkg cukor
4 tojássárgája
1evõk. étk- keményítõ
1 rúd fahéj
1 citrom reszelt héja
1/2 l tej

Habosra keverjük a 4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral majd hozzáadjuk az étk. keményítõt, fahéjat, reszelt citromhéjat, végül pedig felöntjük tejjel. Folyamatos kevergetés mellett lassan felforrósítjuk a krémet, amíg fortyogni nem kezd. Ekkor lehúzzuk a tûzrõl, kivesszük a fahéjat és tûzálló desszertformákba tesszük. Lehûlés után hûtõbe rakjuk. Röviddel tálalás elõtt a cukrot a krémre szórjuk és elõmelegített sütõbe helyezzük. Ha a cukor karamellizálódott, azonnal tálaljuk.

Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2006/12...

sponsored links

Keres?s