Karácsonyi ajándéközön I.

2010-12-29

sponsored links

Édesanyám kezdi átérezni, mennyire sokat is jelent nekem a fõzés, ezért csupa fantasztikus és kitörõ örömöt generáló ajándékot találtam a fa alatt.
Egyrészt kis ajándékcsomag, benne barnacukor, vaníliarúd, csillagánizs. Rendben, persze, mondhatjátok, hogy ezek olyan hétköznapi dolgok, de tudni kell, hogy nálunk nem "õshonosak". Nálunk van cukor, meg vaníliáscukor, meg maximum mentalevél, de az is csak akkor, ha hozunk a mamától. Ne értsetek félre, édesanyám fantasztikusan fõz, csak épp a modern konyha szelleme még nem gyûrûzött be hozzánk, legalábbis nem ilyen nem túl hétköznapi összetevõk formájában.
Emellett  kaptam még egy receptfüzetet, de nem ám akármilyet. Mutatom:


Terveim szerint emlékkönyvként fog funkcionálni, azaz odaadom majd az ismerõseimnek, akik remélhetõleg gazdagodnak belõle egymás receptjeivel és gazdagítanak engem sajátjukkal, jó tanácsokkal, trükkökkel és biztató szavakkal.
És a csúcsajándék, a csúcsgasztronómia csúcsképviselõjének csúcs szakácskönyve. Nem tudom, írtam-e már, de imádom Gordon Ramsayt és bármit, amit õ csinál. Gondolhatjátok, mekkora volt az öröm, mikor kibontottam a csomagból a következõ szépséget:

Kinyitom nektek, hátha kedvet kaptok hozzá ti is:
Most ez a telefonom háttérképe. Azt hiszem, fanatikus fan vagyok:).

Folytats a blogon ... mivanlina.blogspot.com/2010/12/karacs...

sponsored links

Keres?s