Karácsonyi trüffelgolyó-gyártás

2010-11-25

sponsored links

El kezdtem kikísérletezni a karácsonyra szánt trüffelgolyókat. Tegnap 2 receptet próbáltam ki:
1. Edó trüffelgolyói
2. Mindmegette.hu - egyszerû bonbon

1. Hozzávalók: 250 ml tejszín, 200 g csokoládé, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés: összemelegítettem a tejszínt a csokoládéval (nálam 1 tábla ét és 1 tábla fehércsoki), majd elzártam alatta a gázt és 1 tk vaníliás cukrot belekevertem.
Jó alaposan kihûtöttem, megvártam vele a 3 órát. A massza a hûtés ellenére félig folyós maradt, kézzel és kanállal egyaránt szétmászós volt, úgyhogy megtámadtam 2 evõkanál darált háztartási keksszel, alaposan belekevertem és utána formáztam a golyókat de igen gyorsan, mert a fele a tenyeremen maradt.
Ízre hihetetlenül finom, jó tömény, az állaga miatt szerintem pohárkrém lesz belõle ha legközelebb elkészítem.

2. Hozzávalók: 230 g étcsokoládé, 8g vaj vagy margarin, 1 tojássárgája, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés: a csokit és a margarint összeolvasztottam vízgõz felett, megvártam míg picit kihûl és beledolgoztam a tojássárgáját, majd ment a massza a hûtõbe.
Szépen megdermedt a trüffelgolyónak való, evõkanállal kanyarítottam ki a tálból az 1 adagra valót és el kezdtem megformázni, görgetni. Nem lett olyan szép szabályos gömb, mint az 1-es változat, de jól gyurmázható a massza és jól harapható is.

A következõkben majd marcipán alapút próbálok elkészíteni illetve mascarpone-s megoldásokat, sokatoknál olvastam róla, idén fõként ehetõ ajándékokat fognak kapni a rokonok karácsonyra :)

Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/11/kara...

sponsored links

Keres?s