Karminca/perec

2007-03-22

sponsored links

0,5 kg liszt / 3 dkg élesztõ / 3 csipet cukor / 2,5 dl langyos víz / 8 dkg vaj / tojás (kenéshez)

 

Élesztõt cukros vízben felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsolni, hozzáadni az élesztõs vizet, és összegyúrni. Ha összeállt, 4 felé vágni, cipófélét formázni, és ruhával letakarva kb. 20 percig keleszteni (én a gyúródeszkán szoktam hagyni a pulton).

A cipókat elõször elnegyedelni, majd ezeket még háromba vágni - így lesz pontosan 48 tésztadarab. :o) A tésztadarabkákat kézzel vékonyra sodorni, perec formába hajtva natúr tepsire tenni (én teflonosba szoktam), lekenni tojással. Egy bögrében két ek. lisztet és egy ek. sót kis vízzel elkeverni, hogy csorgatható, de ne túl híg állagú szósz legyen. A tepsit közepesre elõmelegített sütõbe tenni. Ha a perecek teteje elkezd szinesedni, kivenni, és egy kiskanállal megcsorgatni õket a szósszal, majd visszatolni, és "rózsaszínre" sütni. (Ilyenkor már lehet nagyobb lángon.)

 

Mi nagyon szeretjük, és a kevéssé sósakból a gyerkõc is vígan rágcsál, ropi helyett ideális. :o) Ja, és nem elírás, az alaptésztában nincs só - ezt pótolja a "szósz".


Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2007/03...

sponsored links

Keres?s