Karamellizáló pisztoly :)

2010-06-27

sponsored links



Sok idõn át csak sóhajtoztam egy ilyen pisztoly után...aztán karácsonyra kaptam is egyet.
Kiraktam a konyhámban a polcra és néha napján megnézegettem, örültem hogy ilyenem is van:)
Persze a használatig sokat kellett várni...majdnem fél évet. Vannak dolgok amikre rá kell készülni :)



Tulajdonképpen arra is rájöttem, hogy én nem annyira szeretem a créme brulée-t, szóval gondoltam ha már csinálok ilyet, akkor valami különlegesebbet kéne.
Majd egyszercsak Ízbolygó oldalán rátaláltam a számomra megfelelõre.



Kókuszos créme brulée málnavelõvel

Hozzávalók:

2,5 dl kókusztej
1 vaníliarúd
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl habtejszín
2 ek cukor
4 tojássárgája
4 ek kókuszreszelék
1 kis tálca málna+méz

Az összetevõket a málna kivételével jól összekavarjuk, majd a kész masszát egy jó órára hûtõbe tesszük.
Én ezidõ alatt nekivágtam a közeli zöldségeshez vezetõ útnak, mert málna nem volt itthon:)
Utána elõkészítem a szuflé formákat. Nekem ezek kicsit nagyobbak a szokásosnál, így én csak hármat vettem elõ. Kivajaztam õket, biztos ami biztos és belekanalaztam a jól lehûtött masszát.
A sütõt elõmelegítettem 125 fokra.
A szuflé formákat tálba teszem és kb. 3/4-ig feltöltöm vizzel, így teszem be õket a sütõbe és közel egy órán át sütöm õket.
Ha lejárt az idejük, kiveszem õket, kihûtöm õket, majd hûtõbe teszem õket :)
A hûtõben megvárják míg eljön az õ idejük. Akkor egy kanálka cukrot / barna cukrot teszünk a tetejükre és a pisztollyal rákaramellizáljuk.
Nagyon finom volt és könnyû elkészíteni, vendégek fogadására tökéletes!


Folytats a blogon ... meandmyfriendsarecooking.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s